De Like Box van Facebook

Facebook’s Like Box, het einde in zicht.

Per 23 juni 2015 verdwijnt de Like Box van Facebook. Is dat een ramp? Zijn er alternatieven? In dit artikel lees je meer over de Like Box en leer je een goed alternatief aan te maken. Wat is de Graph API van Facebook? Facebook heeft een verzameling modules die je kan gebruiken om data van Facebook op te roepen en elders te plaatsen. Je moet dan denken aan o.a. de volgende dingen: het bekijken of twee mensen met elkaar bevriend zijn, het plaatsen van nieuwe status updates, het uploaden van foto’s, video’s en het creëren van foto albums. Maar ook het mogelijk maken van het delen van links, het instellen van de privacy als je publiceert en het plannen van de berichten voor de pagina’s. Deze verzameling is ondergebracht in de Graph API van Facebook.

Updates van de Graph API

Deze modules zijn aan veranderingen onderhevig. Soms komen er nieuwe modules, of al bestaande krijgen extra functionaliteiten. Maar sommige modules kunnen ook verdwijnen. Bij de lancering van de nieuwste Graph API van Facebook (versie 2.3) worden een aantal modules niet meer ondersteund. Op zich helemaal geen ramp, want ze worden lang niet door iedereen gebruikt.

Welke modules worden er per 23 juni 2015 afgevoerd?

Dat zijn de volgende social plugins:

Activity Feed Deze feed laat de meest interessante, meest recente acties zien die door je vrienden en andere mensen op je Facebook pagina hebben geplaatst. Deze plugin wordt niet zo vaak alleenstaand gebruikt.

Facepile Deze plugin laat de profielfoto’s zien van die mensen die jouw Facebook pagina/app volgen. Ook deze plugin wordt niet zo vaak alleenstaand gebruikt.

Like Box De Like Box is een speciale versie van de Like knop die ontworpen is voor de Facebook pagina’s. Hiermee kan je op je eigen website Facebook pagina’s importeren en insluiten. Je krijgt dan op je website de inhoud van je Facebook tijdlijn te zien. De Like Box wordt het meest gebruikt binnen de websites.

Recommendations Feed Deze feed laat die berichten zien die het meest gedeeld, geliked of gedeeld zijn. Het verschil met de Activity feed is dat de Activity feed zich concentreert op de meest recente acties en de Recommendations feed zich concentreert op de meest acties. Deze plugin wordt niet zo vaak alleenstaand gebruikt.

Alternatief

Er is een alternatief voor de Like Box. Facebook verzoekt ons dan ook om de nieuwe pagina plugin te gebruiken. Deze plugin kan hetzelfde als de Like Box. Hij is zelfs mooier vormgegeven.  

Oude versie Like BoxMailen 003 Mailen 002Nieuwe versie Pagina plugin

Echter waar we de Like Box nog zonder problemen in een zijbalk konden zetten van onze WordPress website, daar lopen we met de alternatieve plugin tegen een probleem aan. De Pagina plugin heeft een minimale weergave breedte van 280 px. Heb je een smallere zijbalk, dan valt de Pagina plugin buiten de randen. En dat ziet er niet fraai uit. Kijk dit bedoel ik:

Oud, maar netjes binnen de lijntjes Mailen 1
Nieuw, mooi maar past niet Mailen 001a

 De oplossing kan liggen in een bredere zijbalk, of in een witte achtergrond in zijbalk en pagina en de zijbalk aan de rechterkant.

Op deze manier hebben wij het hier toegepast.

Zelf de plugin implementeren in je website?
Het implementeren van deze plugin kan via deze hulppagina van Facebook.

 
Ben je op de hulp pagina van Facebook, dan vul je het volgende in:

  • Hier vul je de url van je Facebook pagina in.
  • De breedte van de pagina plugin in pixels. Niet smaller dan 280px en niet breder dan 500px. De hoogte is minimaal 130px.
  • Wil je de gezichten van je volgers laten zien? Vink dan aan.
  • Wil je de berichten die je op Facebook hebt geplaatst tonen? Vink dan aan
  • Wil je de omslagfoto verbergen? Vink dan Hide Cover Photo aan.
  • Klaar? Klik dan op de knop Get Code.
 pageplugin01

 Dit is de code van de plugin.

Het eerste stuk is een script dat door het tweede stuk wordt aangeroepen. Daarom wordt deze ook altijd als eerste geplaatst.

Let even op in het eerste stuk bij de pijl.
Normaal gesproken is de plugin Engelstalig. Door ipv en_EN  hier nl_NL te tikken, verander je de plugin naar de Nederlandstalige versie.

Het tweede stuk is de code die er voor zorgt dat de plugin aangeroepen wordt. Deze zet je dan ook op de plaats waar je de plugin wilt laten zien.

 pageplugin02

 De codes zet je in het tekst gedeelte van je WordPress website (dus niet in het visuele gedeelte). Wil je de plugin in een zijbalk vertonen, dan maak je een tekstwidget aan. Je kan nu daar de code inzetten.

Te ingewikkeld?

Wordt het nu allemaal te ingewikkeld, maar wil je wel graag deze pagina plugin van Facebook op je WordPress website hebben staan?

Neem dan contact met ons op en dan zorgen wij dat het goed komt! 😉

 

 

Scroll naar boven