Foto’s zijn niet meer de publiekstrekkers bij Facebook

Socialbakers.com, een toonaangevend social media marketing bedrijf, onderzoekt regelmatig de effectiviteit van de geplaatste content op diverse social media kanalen.

Zo zijn ze er achter gekomen dat op Facebook eind 2014 2 keer zoveel berichten werden gepromoot dan aan het begin van het jaar.

Nog niet zo heel erg lang geleden kon je het beste foto’s plaatsen in je bericht en dat promoten (*) om zo je Facebook fans goed te kunnen bereiken.
En dat wordt nog steeds volop gedaan. Echter het blijkt nu dat de effectiviteit daarvan drastisch is gedaald.

In eerste instantie komt dat natuurlijk omdat iedereen overgestapt is op het promoten van berichten met foto’s en dat daardoor het bereik verminderd, maar het komt ook door de invoering van video materiaal in het derde kwartaal van 2014.

Hieronder zie je dat het gemiddelde organisch bereik (*) van video’s opmerkelijk hoger is dan die van foto’s.

 

Het gemiddelde organisch bereik van video's is opmerkelijk hoger dan die van foto's.

Je ziet dat zelfs een status update hoger scoort dan een foto of link.

Maar de kwaliteit blijft natuurlijk het belangrijkste. Een slechte video legt het natuurlijk altijd nog af tegen een kwalitatief goed geschreven bericht.

Dat dit een moment opname is, spreekt voor zich. Als iedereen zich straks op video’s gooit, dan zal een aansprekende foto wel eens weer hoger kunnen scoren 😉

Lees het oorspronkelijk artikel op Socialbakers.com. 

 

*Promoten is betalen voor het bericht zodat het een groter bereik krijgt en je precies kan bepalen wie het bericht onder ogen krijgt. Organisch bereik is het natuurlijk bereik zonder financiële investering

 

 

Scroll naar boven