Linkbuilding

Linkbuilding, hoe zit dat?

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is een instrument waarmee je probeert hoger in de zoekmachine resultaten lijst van bijvoorbeeld Google of Bing te komen. Nu heten wij Socialmedia-Oss.nl, maar met social media alleen kom je er niet meer. We zien dat je tegenwoordig het gehele plaatje onder de loep moet nemen. Van bedrijfsplan, via communicatie- en marketingplan naar een complete strategie waarin online, maar ook offline  uitingen worden opgenomen.

SEO

Linkbuilding is een onderdeel van SEO (search engine optimalisation). Met behulp van linkbuilding probeer je hoger in de zoekmachine resultaten lijst te komen zodat je klanten jou eerder vinden dan je concurrenten.

Maar hoe belangrijk is linkbuilding eigenlijk? Wat moet je met die bedrijven die contact met je opnemen om de linkbuilding uit handen te nemen en je beloven bovenaan de zoekmachine resultaten lijst van Google te laten belanden?

Zichtbaarophetinternet.nl heeft over linkbuilding een artikel geschreven dat we graag willen delen.

Conclusie

Als je het artikel gelezen hebt zul je inzien dat succesvol linkbuilding niet het aankopen is van tientallen backlinks. Ook niet allerlei trucjes uithalen om Google om de tuin te leiden. 

Het gaat om goede inhoud gepubliceerd op je website en social media kanalen. Zo’n goede inhoud dat mensen het willen delen. Linkbuilding wordt dan linkearning. Dat is de toekomst. Veel werk, ja, maar niet aan te ontkomen.

Scroll naar boven